Lege på rejsen

At rejse med køresyge børn er ikke det letteste. Derfor har vi samlet en masse gode råd til før og under rejsen. Det er forskellige lege som hele familien kan underholde sig med, for at fordrive tiden og tænke på noget andet. Netop det at aflede og få børnene til at beskæftige sig med noget andet og om muligt kigge ud af vinduerne et øjeblik, plejer at lindre køresygen.

Hvad kan vi lave af sjove ting på flyet?

1

Lytte til en bog

Sørg for at have en lydbog med og lyt til en god fortælling. Det fungerer godt både til store og små børn, der gerne vil have tiden til at gå ombord.

2

Ordleg med nyheder

Den første person begynder med at sige: ”Den gode nyhed er”, og så finder man på en fortsættelse, f.eks. ”…at solen skinner”. Næste person svarer ”Den dårlige nyhed er…” og så finder man på en fortsættelse af typen: ”…at vi er vampyrer!”

3

Spille kryds og bolle

En klassiker der fungerer godt ombord. Brug ternet papir eller tegn selv firkanter. Tre krydser eller cirkler på række vinder!

Hvilke lege fungerer godt i bussen?

1

Gæt en kendt!

En af jer tænker på en kendt person, mens de andre stiller spørgsmål, og skal finde ud af hvem, det er. Man må kun svare ja eller nej. Den der finder ud af svaret, har vundet og må vælge den næste kendte person.

2

Hvor mange vindmøller ser du?

Kig ud af vinduerne og tæl vindmøller, flagstænger eller måske heste? Den der ser flest i løbet af fem minutter, vinder og bestemmer hvad I skal lede efter næste gang.

3

Find navne fra A til Å

Nævn navne der begynder med alle bogstaverne i alfabetet! Først A og derefter kommer turen til den næste, der skal sige noget med B og så videre helt til Å. Hvis du ikke kan komme i tanker om noget, er du ”ude”, og turen går videre til næste person. Eller også hjælpes I ad!

Sjovt tidsfordriv i toget

1

Togrejsebingo

Lav 4 x 4 ruder på hver jeres papir. Udfyld felterne med det, I kan se på rejsen. Skriv ”hest”, ”lastbil” eller ”togstation” osv. Hold derefter udkig! Hvis I ser nogle af tingene, skal I afkrydse det tilsvarende felt. Der er bingo, når nogen har fået en hel række eller har fyldt hele arket.

2

Gæt sangen!

Musikkonkurrence for familien! Lav en playliste med sange som alle kender. Spil introen til sangen. Den der genkender sangen får point. Den der genkender kunstneren får point. Flest points vinder!

3

Hvilket dyr?

En af jer skal tænke på et dyr. Alle andre stiller ja/nej-spørgsmål for at finde ud af hvilket dyr. Er det større end en hånd? Er det stribet? Er det prikket? Er det slimet? Den der gætter dyret vinder og må tænke på næste sjove dyr.

Lege for store og små på bilrejsen

1

Der var engang…

En af jer begynder at fortælle en historie og siger tre sætninger. Derefter skal den næste person fortsætte historien. Sådan bliver I ved, til fortællingen er færdig!

2

Find en ko!

Én i bilen bestemmer, hvad I andre skal lede efter. F.eks. en ”ko”. Den der først ser en ko råber ”ko”! Derefter er det den person, der bestemmer, hvad I andre skal lede efter næste gang.

3

Hvem ser flest?

Tæl hvide biler, røde biler, blå biler og så videre. I vælger hver jeres farve, der skal tælles. Den der først ser ti biler i sin farve vinder!

Hvad kan vi lege ombord på båden?

1

Alle mand på dæk!

Ude på dækket kan I tælle øer, måger, sæler og farver. Den der finder flest vinder!

2

Flest lande vinder!

Hold udkig! Skriv alle de flag og lande op som motorbåde og sejlbåde kommer fra. Sammenlign resultaterne efter en halv time. Flest lande har vundet!

3

Hvem får bid først? Tag fiskestangen frem og prøv lykken!

Hvad kan du lave, når du står i kø?

1

Tæl arme i luften

Kig grundigt på alle de personer der er i gang med at køre deres tur. Hvor mange ser du strække armene i vejret? Den der ser flest er bedst!

Køresygetabletten

Postafen er et receptfrit lægemiddel som du køber på apoteket. Klik her for at komme til netapoteket.

køb Postafen

Den eneste rejse du fortryder er den du aldrig foretog

Køb Postafen her