Forebyg køresyge i bussen
Temmelig mange bliver køresyge, når de kører længere strækninger i bus. Bortset fra at man kan kigge ud og fæstne blikket på horisonten, findes der også flere gode råd så man undgår at blive køresyg.
Et andet ord for køresyge og søsyge er transportsyge, et ord du kan støde på f.eks. inden for sundhedssektoren. Vidste du at køresyge og søsyge har samme årsag, nemlig at hjernen bliver forvirret?
Både køresyge og søsyge skyldes, at der opstår en konflikt i hjernen, når dine synsindtryk er i modstrid med det, du føler eller oplever. Hjernen får simpelthen svært ved at tolke signalerne, hvis du oplever gyngende, svajende eller kraftige bevægelser via balanceorganet i øret samtidig med, at dine signaler fra øjnene fortæller noget andet.
Nogle mennesker er mere følsomme over for bevægelsesændringer og bliver lettere køresyge og søsyge end andre. Det mest almindelige er køresyge hos børn mellem to og ti år. Hos de fleste mindskes problemet, når de bliver ældre. Her kan du læse mere om, hvordan du kan forebygge køresyge, hvad du kan tænke på før rejsen og meget mere.
Temmelig mange bliver køresyge, når de kører længere strækninger i bus. Bortset fra at man kan kigge ud og fæstne blikket på horisonten, findes der også flere gode råd så man undgår at blive køresyg.
Bliver du søsyg, når du sejler, rejser med færge eller er på krydstogt? Her får du nogle gode råd om, hvordan du kan forberede dig før rejsen, så du får færre gener.
Hvis du bliver køresyg, når du rejser med hurtigtog, er der en del, du kan gøre for at mindske problemerne og lindre utilpasheden. Læs mere her.
Er du bekymret for, at bilrejsen skal blive et mareridt af køresyge og utilpashed? Der er en del, du kan gøre for at mindske risikoen både før og under rejsen.
Hører du til dem, der altid bliver køresyge, når du kører i karrusel eller rutsjebane? Så har vi nogle gode råd, der måske kan fungere for dig...
Har du, det, som om du bliver søsyg eller køresyg, når du flyver? I så fald bliver du det også. Det betyder, at mange av de gode råd ved køresyge/søsyge, også kan hjælpe.